Ante Ramljak novinarima objasnio zašto je podnio tužbu protiv Davora Bernardića

Ante Ramljak novinarima objasnio zašto je podnio tužbu protiv Davora Bernardića

Ante Ramljak, bivši Vladin povjerenik za Agrokor, koji putem suda od Davora Bernardića, zbog duševnih boli, traži odštetu od 150.000 kuna, danas je pred novinarima obrazložio razloge zbog kojih je podnio privatnu tužbu protiv predsjednika SDP-a.

“U 10. mjesecu 2017. godine je Bernardić u javnim nastupima, pogotovo u Saboru, kao vođa najveće opozicijske stranke, pretendent na vlast u Republici Hrvatskoj javno izjavljivao i kvalificirao i prozivao mene kao veleizdajnika, kao čovjeka koji je član neke ortačke skupine koja se udružila da izvlači novac iz Agrokora”, rekao je Ramljak, prenosi televizija N1.

“Podnio sam privatnu tužbu protiv Bernardića isključivo iz razloga da javna riječ, pogotovo političara i osoba s takvom težinom, a koju je određeni dio javnosti ipak slušao i vjeruje mu, da mora biti argumentirana dokazima, potkrijepljena činjenicama. Na suđenu smo čuli da su to bili njegovi dojmovi, sumnje…”, rekao je Ramljak.

“Konačno je vrijeme da u Republici Hrvatskoj političar, a pogotovo političar najveće opozicijske stranke, jednom zauvijek dobro razmisli prije izgovorene javne riječi i nepotkrepljenih optužbi i to je bio isključivi razlog moje tužbe i ovog sastanka”, rekao je Ramljak.

Upitan zašto je podnio tužbu samo protiv Bernardića, ako on nije bio jedini koji je slično govorio o njemu, Ramljak je ponovio da se radi o političaru na čelu opozicijske stranke, koji pretendira na vlast, te da on kao takav mora voditi računa o javno izgovorenoj riječi.

Komentari

comments