DRAGAN ČOVIĆ: Naši prijatelji iz Sarajeva nastavljaju etničko čišćenje drugim sredstvima

Dragan Čović

Predsjedništvo HNS-a odlučilo je podnijeti apelaciju Ustavnom sudu BiH povodom odluke Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) o načinu popunjavanja Doma naroda FBiH, rekao je danas u Mostaru predsjednik Predsjedništva HNS-a BiH Dragan Čović.

Nakon održane sjednice Predsjedništva HNS-a, Čović je izjavio kako o odluci SIP-a o popuniti Doma naroda FBiH posljednju riječ treba dati ustavni sud BiH, piše Dnevnik.ba.

“Odluka SIP-a o popunjavanju Doma naroda FBiH ne uvažava odluku Ustavnoga suda u predmetu Ljubić. Ustavni sud je stavio izvan snage dijelove izbornoga zakona a koje je SIP vratio (tzv. princip 1-1-1, opa.a.). Izborni zakon može mijenjati samo Parlament BiH. Mi želimo osigurati legitiman izbor predstavnika svih konstitutivnih naroda i ostalih. To može uraditi samo Parlament BiH”, rekao je Čović.

Mi tražimo, dodao je, da BiH profunkcionira kao normalna država u kojoj se uvažava legitimnost predstavljanja.

“O tomu nemamo dvojbi. Vrlo snažno ćemo potaći prijatelje u Sarajevu da shvate da ovo što rade nije dobro i da je to nastavak etničkog čišćenja drugim sredstvima. Nije li čudno da u Zenici imamo devet Hrvata u županijskoj Skupštini. To se ne bi dogodilo da se nije namjeravalo manipulirati predstavnicima Hrvata u Domu naroda FBiH. Do kraja ćemo insistirati na legitimnom predstavljanju”, izjavio je Čović.

Komentari

comments