Grabar-Kitarović na promiciji knjige o nestalima objašnjavla zašto se sastala s Vučićem

Grabar-Kitarović na promiciji knjige o nestalima objašnjavla zašto se sastala s Vučićem

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nazočila je promociji knjige “Nestali 2”, koja donosi dirljive ispovijesti onih koji još uvijek tragaju za svojim najmilijima, nestalima u Domovinskom ratu.

Nakon što je zahvalila svima koji su dali doprinos nastanku ove knjige, osobito izdavaču, redakciji 24 sata i autoricama knjige Romani Bilešić i Danijeli Mikoli, Grabar-Kitarović se osvrnula na jedan relativno davni događaj – njen susret sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem u Zagrebu.

Istaknula je da je imala samo jedan cilj kada je pozvala Vučića u Hrvatsku – da se otkrivanje sudbine nestalih napokon pokrene s mrtve točke. Dodala je kako su je zbog tog sastanka mnogi napadali te da je napadaju i danas.

“Ali ne mogu sebi predbaciti što sam to učinila jer sam željela samo jedno: da budemo bolji ljudi i da olakšam bol obiteljima nestalih. Za mene je to prije svega humanitarno pitanje, pitanje ljudskosti i čovječnosti, ali ponavljam isto tako: za mene to je početak i kraj priče o boljim odnosima Hrvatske i Srbije“, kazala je Kolinda Grabar-Kitarović.

Nisam nažalost uspjela onako i onoliko koliko sam željela, no neću odustati, neću prestati zajedno s vama tražiti rješenje da nađemo naše nestale, zaključila je Predsjednica te zahvalila svima koji joj u tome pružaju potporu.

Foto: Screenshot Youtube

Komentari

comments