Hrvatski, bosanski i srpski službeno uvršteni u Microsoft Translator

Microsoft sa zadovoljstvom obaviještava korisnike u Hrvatskoj i regiji da su na listu jezika za podršku u prijevodu u okviru servisa Microsoft Translator službeno dodana tri nova jezika – hrvatski, bosanski i srpski.  Uvođenjem tri nova jezika, ukupan broj jezika za koje Microsoft Translator pruža podršku dostigao je čak 50.

bing_translator

Hrvatski, bosanski i srpski jezik, iako slični po formi i strukturi, pripadaju zemljama s jedinstvenim povijesnim i kulturnim značajkama. Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija su važne turističke destinacije koje svake godine posjećuju milijuni ljudi. Ove tri zemlje nude i različite poslovne i profesionalne prilike. Pokretanje sustava za prevođenje omogućit će ljudima širom svijeta bolje razumijevanje ove tri kulture i ovog dijela svijeta.

Automatski sustav prevođenja u okviru servisa Microsoft Translator omogućuje trenutačno prevođenje bez obzira gdje se nalazite. Translator nudi široki izbor jezika koji se govore širom svijeta i dalje – od Afrike do Azije, Sjeverne Amerike do Europe  pa čak i klingonski jezik. Bez obzira koristite li Translator putem Bing.com/Translator, preko vašeg desktopa uz pomoć Windows8 app, kroz Office, preko Skype Translator, SharePointLync, u vlastitim aplikacijama ili servisima, a uz pomoć Translator API, ili jednostavno kroz vaše omiljene društvene mreže ili korisničke aplikacije – sada ste u mogućnosti komunicirati na 50 jezika i kreirati svoj svijet na vlastitom jeziku.

Možete isprobati i nove sustave za prevođenje u pokretu, uz pomoć Translator app for Windows Phone koji koristi camera mode* za prevođenje tekstova na zidovima, znakovima itd. – gdje god da se nalaze!

Aplikaciju koja radi na principu prevođenja putem optičkog prepoznavanja teksta već koriste vlasnici Windows telefona širom svijeta, budući da ona pomaže korisnicima da prebrode jezičnu barijeru tijekom boravka u inozemstvu bez bojazni od visokih računa, zahvaljujući činjenici da radi i bez interneta. Aplikacija se može koristiti na tri načina: usmjeravanjem kamere mobilnog telefona ka željenom tekstu, prijevodom govora i klasičnim unosom teksta putem tipkovnice.

Komentari

comments