IMPRESIVAN POPIS IMOVINE: pogledajte što sud želi zaplijeniti Mamićima i Pernaru

Zdravko Mamić

Dobar dio imovine Zdravka Mamića i njegovih ‘partnera’ u blokadi je već neko vrijeme, a sudac je odmah po izricanju presude naložio pljenidbu računa i nekretnina, koje su, po mišljenju suda, protupravno stekli. Sve to moraju predati u posjed državi 15 dana po pravomoćnosti presude, piše Jutarnji list.

Tako se Zdravku Mamiću oduzima 52 milijuna kuna, kao i novac koji na bankovnim računima imaju on, njegova supruga i kćeri, jer se smatra da je to novac kojeg je Mamić nezakonito stekao. Zajedno sa 7 milijuna kuna s drugog računa, oduzimaju im se i stan i garaža na Cvjetnom trgu vrijedni 6,6 milijuna kuna.

Također, država mu je sjela na još jedan stan i garažu na Cvjetnom vrijedni 2,7 milijuna, stan i zgradu na Radničkoj cesti u vlasništvu Vanje Horvat, bivše Zoranove supruge (3,3 milijuna kuna) te još neke nekretnine poput dviju šuma, građevinskih zemljišta, livade, brodice Zdravka Mamića od 1,6 milijuna kuna, automobil Bentley od 870.000 kn, Audi od 374.000 kuna.

Zoranu Mamiću oduzima se 25,8 milijuna kuna, dodatno 2,6 milijuna kuna te 6.200 eura i Land Rover Ane Mamić od 210.000 kuna.

Porezniku Pernaru se oduzima 2,09 milijuna kuna, tu se u to ubraja kuća vrijedna 1,7 milijuna kuna koju njegova bivša supruga Tajana mora predati državi, kao i automobil VW EOS.

Komentari

comments