Josipović bi opet na Pantovčak, za Daliju Orešković i Zorana Milanovića drži da “nemaju šanse”

Ivo Josipović

Bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović nemalo je iznenadio i svoje pristaše i protivnike stajalištem kako još razmišlja o predsjedničkoj kandidaturi na izborima krajem ove godine.

Držalo se kako je porazom od Kolinde Grabar-Kitarović na prošlim izborima završio svoj angažman u visokoj politici. I sam je to svojedobno sugerirao kazavši kako će se više posvetiti radu na Pravnom fakultetu u Zagrebu gdje je redovni profesor, piše Teleskop.hr.

Međutim, nagađanja u javnosti kako bi ipak mogao pokušati opet doći na Pantovčak i sam je potvrdio u razgovoru za Jutarnji list. Doduše nije rekao kako je siguran da će se kandidirati, ali formulacijom da “razmišlja” o tome ostavio je otvorena vrata toj opciji. Za svaki slučaj je udario po većini mogućih protukandidata koji bi mogli doći s tog političkog spectra.

Bivšeg premijera Zorana Milanovića, s kojim se ne podnosi i kojeg vjerojatno krivi i za svoj neuspjeh u srazu s Kolindom jer ga navodno SDP nije podržavao koliko je očekivao, u startu je eliminirao tvrdnjom kako on “ni ne spada u ljevicu”. I Daliju Orešković, čelnicu nove stranke, START-a, također je izbacio iz igre kazavši za nju da “nema nikakve šanse” kao protukandidatkinja Kolindi.

Kompletan članak pročitajte na: Teleskop.hr

Komentari

comments