KAKO SE OBOGATITI U HRVATSKOJ? Ministar Kuščević novinarima danas otkrio “čarobnu formulu”!

Lovro Kuščević

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo je predmet o ministru uprave Lovri Kuščeviću koji se našao usred afere nakon što je otkriveno da dvije svoje kuće na Braču nije upisao u katastar.

Na pitanje je li njegov slučaj postao teret za Vladu, ministar uprave kaže kako bi ovakav niz neosnovanih napada, fotomontaža i krivotvorenih dokumenata stvorio pritisak Vladi da je u pitanju bilo tko od njegovih kolega te da nije ugodno.

“Znam točno tko me napada. Ovo je isti rukopis koji sam imao 2009. dok sam bio načelnik Nerežišća. Već tada sam morao opravdavati odakle je moja imovina, sve sam to opravdao institucijama tada i sad se evo sve ponavlja”, govori Kuščević za televiziju N1 i ponavlja da mu je žao što nije upisao kuću u katastar prije 11 godina kad je trebao, ali da se ne radi o skrivanju imovine nego o propustu.

“Ne vidim da je takav prekršaj razlog za ostavku”, kaže Kuščević.

Tko podmeće HDZ-ovcima? “Ne bih komentirao druge. Objavili smo sve dokumente i moje dopise MUP-u iz 2009. Ista pitanja su bila tada kao i danas. Tada nije bilo osnova za postupanje, nema ih ni danas”, kaže ministar dodajući kako za tuđe postupke ne može odgovarat, te kako je istinitost onoga što govori potvrdila i presuda Žuapnijskog suda.

Što se tiče dugova poduzeća Kuščević d.o.o. prema državi i prema dobavljačima, kaže kako je poduzeće poslovalo s dobiti dok je on bio direktor. Za one nakon sebe, kaže, ne može odgovarati.

Na pitanje koliko ima nekretnina, ministar kaže da ima obiteljsku kuću i jednu manju kuću u kojoj živi kad iznajmljuje onu prvu, te nekoliko zemljišta. Vrijednost svega je “znatno manja” od devet milijuna kuna koji se spominju u javnosti, kaže.

Kako je moguće da s 44 godine ima tako vrijednu imovinu? Ministar kaže da je završio fakultet, radio najteže poslove kao student te radio i zarađivao čim je završio fakultet i odslužio vojsku. Kaže kako je zaposlena bila i njegova supruga te da su u tih 20-ak godina uspjeli zaraditi za pristojan život.

Na pitanja o ostavci kaže: “Ako bi premijer to zatražio, isti tren ću to napraviti.”

Ipak, ministar “čisto sumnja” da će premijer tražiti njegovu ostavku.

Foto: Screenshot N1

Komentari

comments