Kardinal Puljić primio izaslanstvo Napretka Hrvatskog kulturnog društva Napredak

Kardinal Puljić primio izaslanstvo Napretka Hrvatskog kulturnog društva Napredak

Izaslanstvo Središnje uprave Hrvatskog kulturnog društva Napredak u ponedjeljak je posjetilo vrhbosanskog nadbiskupa kardinala Vinka Puljića. Izaslanstvo su činili dr. sc. Nikola Čiča, dopredsjednik HKD Napredak, Goran Štrbac, povjerenik Središnje uprave za HKD Napredak Glavna podružnica Zagreb i prof. dr. sc. Dražen Vikić-Topić, dopredsjednik Napretkovog kulturnog centra u Zagrebu.

Tom prigodom izaslanstvo je upoznalo kardinala Puljića s radom HKD Napredak u prethodnoj godini, s posebnim naglaskom na djelovanje i rad Napretka u Zagrebu. U razgovoru su se osvrnuli na dešavanja u Društvu i medijske pritiske na HKD Napredak koji dolaze od strane pojedinih medija a koji su u posljednje vrijeme prisutni. Izaslanstvo je istaknulo kako su ovi pritisci „orkestrirani“ od strane onih kojima smeta rad i otvorenost, te rezultati koje Napredak ima. Kardinal Puljić i članovi izaslanstva su se složili kako ovi medijski napadi i istupi pojedinaca u medijima u mnogome štete radu i djelovanju Napretka.

Također je istaknuto koliko je za rad i djelovanje Napretka, kako kroz povijest tako i dan danas, bila i jeste važna potpora Crkve. U srdačnom razgovoru Kardinal se zahvalio izaslanstvu na izuzetnom radu i djelovanju HKD Napretka kroz sve ove godine, posebice na razdoblje od obnove do danas. Istaknuta je golema uloga koju Društvo ima na jačanju kulturnog, društvenog ali i gospodarskog razvitka prije svega hrvatskog ali i svih ostalih naroda u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj.

Na kraju posjete dopredsjednik HKD Napredak dr.sc. Nikola Čiča uručio je vrhbosanskom nadbiskupu kardinalu Vinku Puljiću prigodni dar, monografiju u povodu dvadeset pete obljetnice obnove Hrvatskog kulturnog društva Napredak, HKD Napredak 1990.-2015., priređivača Hrvoja Šapine i Franje Topića.

Komentari

comments