Maskirani muškarci upali u kafić kod Knina i napali ljude koji su gledali utakmicu Crvene zvezde

Maskirani muškarci upali u kafić kod Knina i napali ljude koji su gledali utakmicu Crvene zvezde
Vlasnik kafića Boris Petko | Foto: HRT

Nekoliko maskiranih osoba upalo je sinoć u kafić u Uzdolju te verbalno i fizički napalo vlasnika i goste kafića. Riječ je o mjestu s većinski srpskim stanovništvom, a u kafiću se gledala utakmica Crvene zvezde.

Pet je osoba lakše ozlijeđeno, među njima i maloljetnik koji je zadržan u kninskoj bolnici. Isti scenarij ponovio se i u kafiću u Đevrskama, no ondje nitko nije ozlijeđen.

Policija je privela nekoliko osoba koje povezuje s dva sinoćnja incidenta u Đevrskama i Uzdolju pokraj Knina, javlja HRT.

“Živim i radim ovdje, u selu svome, ne znam što da vam kažem. Sinoć smo bili tu u gostioni, gledali smo utakmicu. Nepoznata grupa mladića uletjela je s fantomkama, šipkama, što ja znam, daskama, letvama, počela je razbijati, tući. Tu je bilo šest, sedam ljudi punoljetnih, dva-tri starca i šestero-sedmero djece. Svi su dobili neke ozljede, jedno dijete je završilo u bolnici u Kninu, hospitalizirano. Ima posjekotinu glave, udarili su ga letvom po glavi. Ja sam se koliko-toliko branio. Ne znam što da vam kažem, ovo je dno dna. Mrze te samo jer si drukčiji. Ovo nije napravljeno zato što sam ja nekome nešto napravio. U tom nesretnom ratu sam bio dijete. Živim i radim tu, da ne volim biti tu ne bih ni bio. To što sam drukčiji, što razmišljam drukčije, drugo nešto volim, očigledno neki s time imaju problema”, izjavio je za HRT vlasnik kafića Boris Petko.

Ništa, kaže, nije upućivalo da će se dogoditi napad.

Ništa nisu rekli, samo su ušli i rekli “Gledate Zvezdu” – uz psovanje su, svjedoči vlasnik, uletjeli mladići za koje procjenjuje da imaju dvadesetak i više godina.

“Sve okolnosti ovog događaja se utvrđuju, a policija intenzivno poduzima mjere i radnje u cilju otkrivanja osoba vezanih za ovaj događaj, koji je okvalificiran kao kazneno djelo nasilničkog ponašanja, nanošenje tjelesnih ozljeda i oštećenja tuđe stvari. Tijekom dosadašnjeg postupanja nekoliko osoba, koje se dovode u vezu s ovim događajem, su privedene u prostorije policije na kriminalističko istraživanje”, poručuju iz šibensko-kninske policije koja je priopćila kako je u srijedu oko 22.30 sati u mjestu Uzdolje nekoliko zasad nepoznatih osoba u tamošnjem kafiću verbalno i tjelesno napalo vlasnicu i goste, pri čemu su oštetili i inventar objekta.

Komentari

comments