Moon: Politički čelnici imaju dva tjedna da nađu rješenje za slučaj "Sejdić i Finci"

patrick-moon-190Što se tiče provedbe odluke u slučaju “Sejdić i Finci”, američki veleposlanik u BiH Patrick S. Moon istaknuo je danas u Mostaru kako politički čelnici moraju pronaći rješenje u iduća dva tjedna.

“Zahtjevat će to i kompromis i puno posla no to je od vitalnog značaja za građane ove zemlje#, poručio je Moon.

Upitan da prokomentara situaciju s federalnom Vladom, s obzirom na to da je OHR izuzeo zapisnike s protekle sjednice nakon koje je premijer Nermin Nikšić kazao da je u pitanju puč, veleposlanik Moon je kazao kako je situacija s federalnom Vladom “takva da predstavlja primjer toga kako vlada ne treba raditi”. Kazao je kako jedino želi da postoji stabilna Federacija i Vlada.

“Mi bismo željeli da se okupe i da formiraju vlast i da počnu raditi”, poručio je američki veleposlanik.

Moon je također opovrgnuo je napise u današnjim Nezavisnim novinama, prema kojima je uposlenik američkog veleposlanstvau BiH uključen u krijumčarenje oružja.

Takav izvještaj je neistinit i sulud, istaknuo je Moon. “Te priče su plasirane zbog nekog razloga koji nama nije jasan. Mi s Ministarstvom obrane radimo na mnogim reformskim pitanjima uključujući i pitanje uništenja viška streljiva i naoružanja, istaknuo je Moon navodeći kako osoblje američkog veleposlanstva surađuje s Ministarstvom obrane i čini sve da učini to ministarstvo efikasnijim”, rekao je Moon.

Komentari

comments