PELJEŠKI MOST: Strabag počeo gradnju pristupne ceste, bit će gotova za 33 mjeseca

PELJEŠKI MOST: Strabag počeo gradnju pristupne ceste, bit će gotova za 33 mjeseca

Nakon što je početkom listopada potpisan ugovor o izgradnji pristupnih cesta, zajednica ponuditelja koju čine Strabag AG i Strabag d.o.o. u srijedu je uvedena u posao na izgradnji pristupne ceste za Pelješki most na dionici Duboka – Sparagovići/Zaradeže.

Primopredajom tehničke dokumentacije, dostavom imenovanja i otvaranjem građevinskog dnevnika službeno je započela izgradnja ove dionice duge 12,04 kilometara, priopćili su iz Hrvatskih cesta.

Strabag će navedeni posao izgradnje pristupa do postojeće cestovne mreže sa strane kopna i s Pelješke strane izvršiti za 478,3 milijuna kuna, bez PDV-a, s rokom dovršetka od 33 mjeseca. Izgradnja te dionice vrlo je zahtjevna jer uključuje izgradnju dvaju tunela, dvaju mostova i vijadukta te ostalih popratnih komponenti.

Očekuje se da će drugi izvođač, grčki Avax S.A., koji će graditi stonsku obilaznicu, poddionice Sparagovići – Prapratno i Prapratno – Doli, ukupne duljine 18 km i ugovorene vrijednosti posla 511,5 milijuna kuna (bez PDV-a), biti uveden u posao krajem studenog ili početkom prosinca, a rok za dovršetak te dionice bit će 28 mjeseci.

Foto: HAC

Komentari

comments