PROPAO PLAN: Aleksandar Vučić ipak neće govoriti u Hrvatskom saboru!

PROPAO PLAN: Aleksandar Vučić ipak neće govoriti u Hrvatskom saboru!

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić ipak neće govoriti u Hrvatskom saboru! Jutrosj je objavljeno da je vodstvo Europske pučke stranke odustalo od ideje da tehničke sastanke održi u Saboru, a nešto kasnije stigla je i vijest da Aleksandar Vučić neće doći u Zagreb.

Vodstvo Europske pučke stranke je odlučilo da neće održavati tehničke sastanke u Saboru. To je njihova odluke jer ne žele raditi štetu grupaciji. Svi sastanci će biti održani negdje drugdje, doznao je portal 24 sata u HDZ-u.

Kongresu Europske pučke stranke (EPP) održava 20. i 21. studenog u Zagrebu, a žestoku političku polemiku je izazvala odluka predsjedništva Sabora da iznajmi dvoranu za nešto više od 70.000 kuna.

“Vodstvo Europske pučke stranke je odlučilo da neće biti održani tehnički sastanci u Saboru. To je njihova odluke jer ne žele raditi štetu grupaciji. Svi sastanci će biti održani negdje drugdje”, izjavio je za 24 sata neimenovani sugovornik iz HDZ-a.

A informaciju o tome da u Zagreb neće doći predsjednik Srbije i vođa Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić objavio je u četvrtak portal lista Blic, uz naznaku “ekskluzivno”.

Vučić je o tome pismeno obavijestio predsjednika EPP-a Josepha Daula. Vučić je čelniku EPP-a u pismu zahvalio na pozivu da se obrati Kongresu u Zagrebu, na koji je pozvan kao predsjednik SNS-a, navevši kao razlog hajku koja se protiv njega vodi u hrvatskim medijima.

Vođa SNS-a je naveo kako je pripremio “ozbiljnu analizu događanja u regiji, kao i onoga što bismo svi zajedno morali učiniti u narednom razdoblju“, ocijenivši kako posljednjih tjedana traje “prava medijska haranga” u gotovo svim hrvatskim medijima protiv njegovog dolaska.

“Želim dodati da nikakvih stvarnih razloga za takvu vrstu hajke niti je bilo, niti ih ima, osim što se pojedini krugovi u hrvatskom društvu ne mogu naviknuti na snažniju ulogu Srbije i na činjenicu da se Srbija ekonomski podiže, a i politički nije više na koljenima”, naveo je Vučić.

Vučić u pismu ističe kako najvažniji dio njegove politike ostaje “pružanje ruke i otvorena vrata za bolje odnose između Srba i Hrvata, između Srbije i Hrvatske u budućnosti”, no navodi kako istodobno ni na koji način ne želi utjecati na “dodatno pogoršanje položaja Srba u Republici Hrvatskoj” te da zbog svega navedenog neće nazočiti Kongresu EPP-a u Zagrebu.

Komentari

comments