PRVI NAKON 28 GODINA: U Dubrovnik sletio zrakoplov na na izravnoj liniji SAD – Hrvatska

PRVI NAKON 28 GODINA: U Dubrovnik sletio zrakoplov na na izravnoj liniji SAD - Hrvatska

U Dubrovnik je nešto iza 9 sati sletio prvi komercijalni zrakoplov na izravnoj liniji SAD – Hrvatska, nakon 28 godina. Radi se o letu koji će tri puta tjedno povezivati Philadelphiju i Dubrovnik.

Lani je Hrvatsku posjetilo 20 posto više Amerikanaca nego godinu prije. No prostora za povećanje i dalje ima.

“U zadnje 2-3 godine intenzivno razgovaramo s dvije velike aviokompanije iz Amerike i nadamo se da bi se mogao dogoditi let iz New Yorka za Zagreb”, izjavila je prije nekoliko dana Ina Rodin, direktorica Ureda HTZ-a u New Yorku.

Tijekom ljetnog rasporeda letenja, koji obuhvaća razdoblje od 31. ožujka do 27. listopada 2019. godine, prema Hrvatskoj je uvedena 81 nova zračna linija, uključujući redovne, low cost i čarter linije i to s 24 svjetska tržišta.

Također, prvi tjedan ljetnog reda letenja otpočeo je s rekordnih 252 leta, što u usporedbi s prvim tjednom ljetnog rasporeda letenja prošle godine predstavlja rast od 30 posto. Najviše letova u prvom tjednu bilježe zračne luke u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku.

“Nove aviolinije i povećanje broja rotacija su, između ostaloga, i rezultat aktivnosti Hrvatske turističke zajednice. Suradnju s avioprijevoznicima ostvarujemo kroz programe strateških promotivnih kampanja na emitivnim tržištima, koje za cilj imaju pozicioniranje Hrvatske kao atraktivne i prometno dobro povezane cjelogodišnje destinacije. Posebno nas veseli nova interkontinentalna linija na relaciji Philadelphia-Dubrovnik, koja nas nakon gotovo 30 godina po prvi puta spaja s tržištem SAD-a”, izjavio je nedavno direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, dodavši kako je u ovoj godini za strateška marketinška partnerstva s turoperatorima i avioprijevoznicima osigurano nešto više od 40 milijuna kuna.

Foto: Screenshot HRT

Komentari

comments