Slaven Letica otkriva tko je HDZ-ov trbuhozborac koji napada Tihomira Dujmovića!?

Slaven Letica otkriva tko je HDZ-ov trbuhozborac koji napada Tihomira Dujmovića!?

Sveučilišni profesor Slaven Letica, ugledni politički analitičar i kolumnist, komentirao je reakcije na napis Tihomir Dujmović u koje ovaj poznati novinar tvrdi da bi Andreju Plenkoviću na odgovaralo da na predsjedničkim izborima pobijedi Zoran Milanović.

Ovo je objava Slavena Letice na Facebooku:

“Poznati pravaški iliti suverenistički novinski pisac Tihomir Dujmović objavio je na svom virtualnom spomenaru (facebooku) osvrt kojeg je glavna teza da Andrej Plenković i njegov HDZ zapravo ne žele pobjedu Kolinde Grabar Kitarović na predsjedničkim izborima.

Dujmović tvrdi da bi Plenkoviću i HDZ-u više odgovarala pobjeda Zorana Milanovića nakon koje bi ‘zlatna komunistička mladež’ sa Zrinjevca mogli bez problema uspostaviti – veliku koaliciju HDZ-a i SDP-a.

Ta teza često se provlači među pravaško-suverenističko-domoljubnim umnicima i političarima.

Upravo zato iznenađuje nervozna reakcija anonimnog ‘izvora iz vrha HDZ-a’ koji je na pasja kola napao i spopao brižnog oca i supruga te vrijednog pisca Tihu, proglasivši ga ‘trbuhozborcem Miroslava Škore i njegovog gurua Mate Radeljića, za čijom smjenom na Pantovčaku javno oplakuje već mjesecima’.

Kako je riječ ‘trbuhozborac’ omiljena poštapalica Vladimira Šeksa, nije teško odgonetnuti da je ‘izvor iz vrha HDZ-a’ baš ON.

Imajući na umu njegovo političko i životno iskustvo pomalo čudi da se je upustio u polemiku – u ime HDZ-a i Andreja Plenkovića – s piscem jednog spomenarskog zapisa koji bi bez te polemike ostao izgubljen u bespućima virtualne stvarnosti.

Paradoks je ove bizarne polemike u tome što je anonimni ‘izvor iz vrha HDZ-a” zapravo postao trbuhozborcem te stranke i njenog predsjednika.”

Foto: Screenshot Youtube / N1

Komentari

comments