BLEIBURG ILI JASENOVAC: Evo kako je Miroslav Škoro odgovorio na to pitanje

ŠKORO ODLUČAN: Srbija mora platiti odštetu i vratiti pokradeno kulturno blago

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro odgovorio je u intervjuu Hini na sva pitanja kojima se danas bavi javna i politička scena u Hrvatskoj.

Jedno od njih je, naravno – ZDS. Upitan što je za njega NDH i treba li zabraniti ZDS, Škoro je odgovorio:

“NDH je za mene prošlost. Što se tiče zabrane ZDS-a, taj pozdrav stoji na službenim insignijama HOS-a kao legalne vojne formacije iz Domovinskog rata koja se borila za demokratsku Hrvatsku. Imam osjećaj da se inkriminiranjem tog pozdrava, koji čak ni pokojnom Ivici Račanu nije naročito smetao, želi baciti ljagu na HOS, a time i na cijelu Hrvatsku vojsku i Domovinski rat. Takvo što ne smijemo dopustiti.”

Tu je i Bleiburg i jasenovac. Novinar(ka) Hina podsjeća da je Škoro najavio da bi kao predsjednik išao na komemoracije i na Bleiburg i u Jasenovac te ga pita: “Kamo vas srce više vuče?”

“Ne dozvoljavam si različiti tretman žrtava. Moje je srce zbog svih tih žrtava žalosno. Predsjednik i tu mora pokazati da je faktor stabilnosti koji ljude spaja, a ne razdvaja. Smatram da svaki zločin moramo jasno osuditi, a svaku žrtvu jednako dostojanstveno komemorirati”, izjavio je Škoro.

“Niste isključili mogućnost daljnjeg bavljenja politikom ne uspijete li na predsjedničkim izborima. Znači li to da biste okupljali desnicu za parlamentarne izbore?”, glasilo je jedno putanje.

“Ni sad ne okupljam desnicu, nego sve građane željne promjena koje su potrebne da bi Hrvatska krenula naprijed i otrgnula se iz šapa korumpiranih i odnarođenih elita. Potpuno sam koncentriran na predsjedničke izbore i ono što će uslijediti nakon mog dolaska na Pantovčak”, odgovorio je Škoro.

Foto: Facebook

Komentari

comments