Bratislava dobila Vukovarsku ulicu, Penava poručio: “Izuzetno sam zahvalan i ponosan”

Bratislava dobila Vukovarsku ulicu, Penava poručio: "Izuzetno sam zahvalan i ponosan"

Slovački glavni grad Bratislava prvi je grad izvan Hrvatske koji je jednoj ulici dao ime po hrvatskom gradu heroju Vukovaru.

Ploču s imenom ulice otkrio je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

“Zajedno s načelnikom Darijusom Krajčirom svečano sam otkrio ploču s natpisom Vukovarská ulica u Bratislavi, Općini Devínska Nová Ves. Iako udaljeni stotinama kilometara, činjenica da hrvatska zajednica koja je daleko od svoje matične zemlje ne prestaje njegovati njezine vrijednosti više od 500 godina, dodatno nas povezuje. Izuzetno sam zahvalan i ponosan što od danas jedna od ulice glavnog grada Slovačke nosi ime grada Vukovara”, objavio je Penava na svom Facebook profilu.

[VUKOVARSKA ULICA U BRATISLAVI]Zajedno s načelnikom Darijusom Krajčirom svečano sam otkrio ploču s natpisom Vukovarská ulica u Bratislavi, Općini Devínska Nová Ves.Iako udaljeni stotinama kilometara, činjenica da hrvatska zajednica koja je daleko od svoje matične zemlje ne prestaje njegovati njezine vrijednosti više od 500 godina, dodatno nas povezuje.Izuzetno sam zahvalan i ponosan što od danas jedna od ulice glavnog grada Slovačke nosi ime grada Vukovara.

Posted by Ivan Penava on Friday, December 6, 2019

Komentari

comments