Dalić: Kome ću se u Hratskoj zamjeriti ako kažem da sam Hrvat i vijernik katolik?

Zlatko Dalić

Hrvatska nogometna reprezentacija se za utakmicu s Portugalom priprema bez nespremnih Rebića, Lovrena, Strinića i Kramarića, a novost je i da će Ivan Rakitić preskočiti tu utakmicu, trenirat će u Barceloni jer se kasnije priključio momčadi i nije prošao pripreme pa će se među vatrene vratiti za utakmicu Lige nacija sa Španjolskom 11. rujna.

Što izbornik očekuje od utakmice s Portugalom?

“Ono za što se pripremamo kvalifikacije su za EP koje počinju u ožujku. Mi tada moramo biti spremni. Imamo sedam mjeseci da se napunimo novom energijom, novom snagom, kao što nam ju je Rebić donio na SP-u, da pronađemo nekolicinu novih igrača. Moramo biti svjesni da smo sada na nuli. Potrošeni smo emotivno, fizički, psihički, svakako. I bila bi najveća glupost da sada od reprezentacije tražimo rezultat, da idemo nešto forsirati. Ja to neću raditi. Nisam rekao da neću rezultat, ali on u ovom trenutku nije bitan, nije primaran. Mi ga hoćemo postići, želimo mi pobijediti u Ligi nacija, prijateljskim utakmicama, ali to nije u prvom planu. Moramo postaviti cilj da na Euru za dvije godine ponovimo dobre igre iz Rusije i ostvarimo dobar rezultat”, ističe Dalić u razgovoru za Večernji list.

Novinar je Dalića zatim potaknuo da prokomentira izjavu davora Šuker da je dobio “svjetski ugovor”.

“Nemam što reći na tu temu. Meni ugovor s reprezentacijom uopće nije bitan, samo sam upozorio da hrvatski izbornik mora imati mir, sigurnost, podršku sa svih strana da bi nešto napravio. I mora imati vrijeme. Nadam se da će to tako i biti. Imam svoju neovisnost, nisam ničime opterećen, nikome nisam ništa dužan i radit ću kao što sam i do sada. A ja sam dovoljno odgovoran čovjek da, ako ne bude rezultata, odem sam”, rekao je Dalić.

“Nakon Rusije malo ste izjavama o Thompsonu ušli i u političke sfere. Je li vam to bilo potrebno?”, glasilo je sljedeće pitanje.

“Nikada nisam išao u politiku niti me politika zanima, to nije moj smjer. Samo gledam pravo i držim do svoje države, do svoga hrvatstva, do svojih ljudi, svoga naroda. Rekao sam tada sve što treba reći, ni manje, ni više”, rekao je Dalaić, a na konstataciju da su mu to možda neki zamjerili, dometnuo je: “Pa kome ću se zamjeriti ako kažem da sam Hrvat i vijernik katolik? Ako je to u Hrvatskoj problem, onda… Ma neću u te sfere ulaziti.”

Pročitajte više na: – www.vecernji.hr

Komentari

comments