Dan sigurnijeg interneta – online natjecanje za djecu osnovnih škola

Na inicijativu Europske komisije već niz godina u svijetu se obilježava Dan sigurnijeg interneta, ove godine u utorak, 10. veljače 2015. godine, pod istim motom kao i prošle godine “Stvorimo bolji internet zajedno”.

bolji_internet

Uz podršku međunarodne organizacije Insafe – europske mreže centara za sigurniji internet, Dan sigurnijeg interneta se tradicionalno obilježava u više od 100 zemalja širom svijeta.

S obzirom na uspješno realiziranu suradnju sa školama i partnerima prethodnih godina, Dan sigurnijeg interneta ove se godine, pod pokroviteljstvom tvrtke Microsoft, u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini obilježava u suradnji s partnerskim nevladinim organizacijama: Međunarodnim forumom solidarnosti EMMAUS iz Sarajeva i Centrom za nestalu i zlostavljanu djecu (CNZD) iz Osijeka. Osmišljeno je online natjecanje za djecu osnovnih škola širom Hrvatske i BiH na temu sigurnosti na internetu.

Natjecanje će se realizirati 10. veljače 2015., od 9 do 17 sati u formi online kviza s pitanjima vezanim za sigurno korištenje interneta, koji će biti dostupan na web stranici www.boljiinternet2015.com posebno kreiranoj u cilju realizacije ovih aktivnosti.

Kviz je aktivan samo 10. veljače – na dan obilježavanja Dana sigurnijeg interneta, a odgovore na pitanja djeca mogu pronaći na navedenoj web stranici i na portalu za sigurno korištenje interneta www.sigurnodijete.ba.

Pobjednici će biti nagrađeni prigodnim uređajima kao što su pametni telefon, foto aparat, tipkovnica, miš i sl.

Komentari

comments