DIJASPORA: Ova uspješna Hrvatica mogla bi postati iduća predsjednica Čilea!

Carolina Nevenka Goić Borojević

Odvjetnica Carolina Nevenka Goić Borojević (45) kandidatkinja je čileanskih demokršćana za predsjednicu Čilea. U čileanski parlament je dosad već birana dva puta.

Čileanska političarka hrvatskog podrijetla, ugledna odvjetnica Carolina Nevenka Goić Borojević (45) mogla bi postati sljedeća predsjednica Čilea. Naime, u parlament je već birana dva puta kao članica Demokršćanske stranke, a sada 19. studenog kad se održavaju parlamentarni i lokalni izbori ima šanse da postane nova predsjednica ove južnoameričke zemlje u kojoj velika iseljenička hrvatska zajednica ima značajnu ulogu u gospodarskom, društvenom i političkom životu, piše 24 sata.

Carolina Nevenka Goić Borojević rođena je 1972. godine u Puerto Natalesu u obitelji Pedra Goića Karmelića i Mary Borojević Jutronić koji pripadaju drugoj generaciji iseljenika u Čileu. Nećakinja je Alejandra Goića, biskupa i potpredsjednika biskupske konferencije Čilea.

U čileanski parlament je ušla  kao 33-godišnjakinja na listi Demokršćanske stranke, a mjesto je izborila i na izborima 2009. godine.

Sudeći po anketama najbolje stoje bivši predsjednik Sebastian Pinera (68), milijarder koji je 2010. postao prvi desničarki predsjednik Čilea od završetka diktature Augusta Pinocheta. Velike šanse ima  Alejandro Guillier, sociolog i bivši novinar.  No Carolina, poznata i ugledna političarka i odvjetnica mogla bi sve iznenaditi.

Komentari

comments