Evo dokaza da će STROGE KAZNE plaćati samo obični smrtnici; političari, suci i moćnici bit će izuzeti?!

Josip Đakić vozi snažan motor bez kacige

Snime li vas kamere na cesti i dobijete li ‘papreno visoku’ kaznu zbog prebrze vožnje, možete se žaliti te u žalbi navesti da vi niste vozili automobil, te da ne znate tko ga je vozio. Pri tom se možete pozvati se na sličan slučaj suca Ivana Turudića.

I ako se zakoni primjenjuju jednako za sve, trebali bi vas osloboditi krivnje! Tako nećete platiti kaznu, kao što ju neće platiti ni poznati sudac, piše portal Promise.hr.

Predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić, pravomoćno je, naime, oslobođen krivnje za prebrzu vožnju u Virovitici, iako je kamera snimila automobil kojim se on koristi, javlja Podravski.hr, a prenose mnogi drugi mediji.

Evo kako se to dogodilo:

Policija je početkom godine snimila automobil koji je u vlasništvu leasing kuće, a glasi na Turudićevo ime, a koji je vozio brže od ograničenja. To se dogodilo u Ulici zbora narodne garde u Virovitici, a policiji Turudić nije dostavio podatke o počinitelju prometnog prekršaja u propisanom roku, nego tek tjedan dana nakon tog roka.

Sudac Petar Bajan Turudića je oslobodio krivnje jer nema dokaza da je baš on počinio taj prekršaj.

‘Iz podatka koje je okrivljeni dostavio PU vidljivo je da je naveo imena i prezimena osoba, njihove OIB-e i adrese stanovanja na temelju kojih se može utvrditi njihov identitet kojime je ispunio svoju zakonsku obvezu te nije bilo osnova da ga se tereti za spomenuti prekršaj. Budući da je spomenuti dio činjeničnog utvrđenja ostao dvojben i nakon provedenog dokaznog postupka, sud je okrivljenika uslijed nedovoljne dokazanosti oslobodio od optužbe – navodi se u obrazloženju oslobađajuće presude Općinskog suda u Virovitici’, stoji u obrazloženju presude.

Turudić je, nakon presude, za Podravski.hr komentirao kako je to što je oslobođen ‘sjajno’, no ističe da još nije dobio nikakvo rješenje o presudi.

Rekao je da automobil koji je policija snimila u prebrzoj vožnji često koristi i njegova supruga, ali i druge osobe.

Zanimljivo je da su mediji prije dva mjeseca upozorili na sličan slučaj, također u Virovitici: kamere RTL-a snimile su kada HDZ-ov saborski zastupnik Josip Đakić, vozi snažan motor u blizini hotela svoga sina i to – bez kacige.
Novinari RTL-a nazvali su ga kako bi ga pitali zašto krši zakon i vozi bez kacige i to u vrijeme snažne javne kampanje njegove Vlade o nužnosti vrlo strogog kažnjavanja svih prekršaja u prometu. Odgovorio je samo “ne želim s vama razgovarati” i poklopio slušalicu…, objavio je RTL.

Jasno je da Đakić nije platio kaznu – koju bi obični smrtnici zasigurno morali platiti.

Komentari

comments