Iz katoličke crkve u Doboju ukrali humanitarnu pomoć za stradale u poplavama!

doboj_poplava

Nepoznati provalnici otuđili su humanitarnu pomoć iz katoličke crkve Presvetog Srca Isusova u Doboju, koja je proteklih dana pristigla nakon katastrofalnih poplava koje su pogodile ovaj grad i sjeverni dio Bosne i Hercegovine, potvrdili su u ponedjeljak predstavnici policije i Katoličke Crkve.

Po izvješću Centra javne sigurnosti u Doboju u noći sa subote na nedjelju izvršena je provala u prostorije crkve u kojima je smještena humanitarna pomoć za poplavljene osobe te je otuđeno 10 kartonskih kutija s prehrambenim proizvodima. Policija dodaje da je izvršen uviđaj i da rade na pronalasku izvršitelja provalne krađe.

Župnik u Doboju vlč. Pero Iljkić rekao je da je ukupno otuđeno 18 paketa, od čega je 10 paketa prehrambenih proizvoda te još osam paketa raznih konzervi. Svaki od paketa je bio težak najmanje petnaest kilograma, a humanitarnu pomoć smjestili su u crkvi jer su drugi dijelovi bili poplavljeni. Provalnici su ušli kroz prozor crkve koji se nalazi na samome oltaru gdje vlč. Iljkić služi misu.

Po njegovim riječima, Katolička Crkva pomaže svim ugroženima u poplavama bez obzira na nacionalost ili vjeroispovijest. “Činjenica je, nažalost, da imamo takve ljude koji zloporabe ovakve situacije iako pomažemo svima bez razlike na vjersku i nacionalnu pripadnost. Ja imam mali broj vjernika, ali ne bježimo od pomoći svima drugima u potrebi”, rekao je Iljkić u izjavi za medije.

Doboj je jedan od gradova koji je bio najteže pogođen poplavama i u kojemu je poginulo devet osoba.

Komentari

comments