KOLINDINA STRATEGIJA: Evo kako će se predsjednica u kampanji odnositi prema Miroslavu Škori

KOLINDINA STRATEGIJA: Evo kako će se predsjednica u kampanji odnositi prema Miroslavu Škori

U izbornom timu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović imaju tri stava koji će dobrim dijelom definirati njezinu kampanju na predsjedničkim izborima potkraj prosinca, a jedan od njih definira odnos prema Miroslavu Škori.

Jedan od njih je da se predsjednica u kampanji neće osvrtati na Miroslava Škoru, piše Večernji list pozivajući se na nmeimenovane izvore, i to stoga što smatra da je njezin politički suparnik isključivo Zoran Milanović.

Drugo, velika važnost pridaje se podršci uglednih osoba, tako da se sada slaže platforma ljudi koji podržavaju Kolindu Grabar-Kitarović, među njima bi trebalo biti i poznatih osoba poput glumaca, sportaša, poduzetnika i sl., kako bi aktualna predsjednica na izborima zahvatila biračko tijelo šire od HDZ-a.

I treće, izvori bliski Pantovčaku poručuju da predsjednica neće dopustiti da se HDZ-ovi unutarnji obračuni vode preko nje i njezine kampanje. To se odnosi na neslužbene kritike koje su u pojedinim medijima iz HDZ-a iznesene na račun Davora Ive Stiera koji je rekao da on neće napadati predsjedničkog kandidata Škoru jer je predsjedničin glavni oponent lijevi kandidat Milanović.

Kolinda Grabar Kitarović još nije službeno objavila kandidaturu, ali svojim izjavama izravno potvrđuje da će ići u borbu za drugi mandat. Učinila je to i u intervjuu HTV-u i pri rekla da će se “kampanji se posvetiti u vrijeme kada to bude potrebno, kada je vrijeme kampanje, jer država kao Hrvatska ne može si dopustiti tako duge kampanje”.

“Nikoga niti podcjenjujem niti precjenjujem. Pravo je svakog državljanina RH istaknuti svoju kandidaturu, naravno tko zadovoljava sve uvjete po Ustavu za predsjednika ili predsjednicu Republike Hrvatske. Ono što hrvatski državljani moraju razmisliti jest što žele u sljedećih pet godina. Žele li rad za bolju Hrvatsku, nekoga s iskustvom koji će na tome raditi ili žele eksperimente. Međutim, nemojmo podcjenjivati ljude, nemojmo podcjenjivati građane. Naša je dužnost predstaviti naše programe, ali isto tako odgovoriti na sva pitanja, rekla je Kolinda Grabar-Kitarović.

Foto: Screenshot HTV

Komentari

comments