Kovač ostvario katastrofalno loš rezultat! Nazvao je Plenkovića i čestitao mu na pobjedi!

Nešto iza 20 sati u dvorani u kojoj Andrej Plenković i njegov tim čekaju rezultate unutarstranačkih izbora prolomio se buran pljesak. Jedan od HDZ-ovaca kazao je da je pljesak izazvao Miro Kovač.

“Miro Kovač se javio Plenkoviću i čestitao mu na pobjedi”, otkrio je ekipi Jutarnjeg lista razlog veselju jedan od HDZ-ovaca dodajući kako je Kovač kazao da će se uskoro obratiti medijima

HRT pak javlja da je ktualni predsjednik HDZ-a Andrej Plenković uvjerljivo ponovno izabran za predsjednika HDZ-a, a Tomo Medved za njegova zamjenika.

Nappminjući da su to nepotpuni i neslužbeni rezultati, HRT piše da je Plenković osvojio 82 % glasova, a njegov protukandidat Miro Kovač 18 %.

Tomo Medved, kandidat za zamjenika predsjednika iz Plenkovićeva tima “Odvažno za Hrvatsku”, osvojio je 73 % glasova, a Ivan Penava iz Kovačeva tima “Opcija za promjene” njih 27 %.

Za potpredsjednike stranke izabrani su kandidati Plenkovićeva tima – Oleg Butković (19 % glasova), Ivan Anušić (18 % glasova), Branko Bačić (17 % glasova) te Zdravka Bušić (15 % glasova).

Davor Ivo Stier osvojio je 9 % glasova, Milijan Brkić 8 %, kao i Tomislav Tolušić. Po 3 % glasova osvojili su nezavisni kandidati Hrvoje Tomasović i Ivan Kujundžić.

Obrađeni su rezultati sa 206 od 586 biračkih mjesta.

Današnji izbori u HDZ-u prvi su se put održali prema načelu jedan član – jedan glas. Na 585 HDZ-ovih biračkih mjesta zbog koronavirusa – na snazi su bile posebne mjere. Uz biračke kutije obvezna dezinfekcijska sredstva i izbjegavanje rukovanja.

Svoj poraz komentirao je Miro Kovač u obraćanju javnosti, piše Direktno.

“Čestitke svima onima koji su bili promatrači i koji su izažli dati glas. Ja sam gospodina Plenkovića nazvao prije pola sata i čestitao na pobjedi. Imamo već neslužbene rezultate i jasno je da je gospodin Plenković dobio potporu članova HDZ-a. Mi smo nakon dva izborna neuspjeha bili prisiljeni izaći na ove izbore, htjeli smo dati svoj doprinos, pomoći HDZ-u.

Članstvo je odlučilo i mi prihvaćamo volju članstva, sada je važno da nakon ovog izbornog postupka budemo svi zajedno u HDZ-u, da jačamo jedinstvo stranke i da se počnemo pripremati na jedan organiziran način za parlamentarne izbore”, rekao je Miro Kovač u svom obraćanju javnosti.

Kovač je dodao da treba prihvatiti volju članstva.

Poraženi kandidat za predsjednika HDZ-a je rekao da će poštovati volju, ali da će nastaviti imati svoj stav o svim važnim političkim pitanjima.

Dosadašnji zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić ponovio je Kovačeve riječi i dodao: “Nadam se da će izabrano vodstvo HDZ-a prihvatiti da i mi imamo svoj stav te da će voditi uključivu politiku”.

“Ja sam vojnik stranke i to ću nastaviti biti i dalje”, rekao je Brkić.

Davor Ivo Stier je također čestitao Andreju Plenkoviću i njegovom timu, piše Direktno.

Foto: HDZ

Komentari

comments