Krstičević: Nabava borbenog aviona je projekt cijele države i dugoročna strateška odluka

Krstičević: Nabava borbenog aviona je projekt cijele države i dugoročna strateška odluka

Odbor za obranu Hrvatskog Sabora na sjednici održanoj u srijedu jednoglasno je dao pozitivno mišljenje vezano za pokretanje novog procesa nabave višenamjenskoga borbenog aviona, imajući u vidu potrebne vojne sposobnosti te raspoložive financijske mogućnosti Republike Hrvatske.

Također, Odbor za obranu daje potporu Vladi Republike Hrvatske da osnuje međuresorno povjerenstvo za nabavu višenamjenskoga borbenog aviona, sastavljenoga od predstavnika nadležnih tijela u kojem će biti i predsjednik i potpredsjednik Odbora za obranu.

U izlaganju Saborskom odboru, ministar Damir Krstičević istaknuo je da je nabava višenamjenskoga borbenog aviona projekt cijele države i dugoročna strateška odluka.

“U pitanju je važan projekt, visoke financijske vrijednosti. U pitanju je ogroman novac, to je nadstranačko pitanje koje traži potporu i pozicije i opozicije. Zato je važno da se Odbor za obranu uključi u cijeli proces. Situacija po pitanju stanja borbenog zrakoplovstva zahtjeva pametno, pažljivo, ali i žurno djelovanje. Riječ je o složenom poslu i samo ozbiljna ponuda i podrška u vojnom i političkom smislu dolazi u obzir”, rekao je ministar Krstičević.

Foto: MORH

Komentari

comments