Moon objavio sastav stručne skupine za preustroj Federacije BiH, u njoj su Krešimir Zubak, Kasim Trnka…

patrick-moonAmerički veleposlanik u BiH Patrick Moon objavio je sastav skupine stručnjaka koja će početi raditi na pripremi prijedloga preustroja Federacije BiH, koja bi trebala rezultirati jeftinijom i jednostavnijom administracijom, objavio je na svome blogu veleposlanik Moon.

U sastavu ekspertne skupine su istaknuti sveučilišni profesori, pravnici i stručnjaci čija je zadaća ponuditi prijedloge o kojima bi se trebalo raspravljati na velikoj konferenciji na proljeće koja će okupiti predstavnike znanstvene zajednice, nevladinih organizacija i stručnjaka, čiji će se zaključci dostaviti političarima na usuglašavanje.

“Zamolio sam tu ekspertnu skupinu da se usredotoči na prijedloge koji su politički pragmatični i koji bi mogli dobiti široku potporu svih građana. Isto tako zamolio sam ih da ne uzimaju u razmatranje reforme koje bi dalje dijelile BiH”, napisao je američki veleposlanik.

Članovi ekspertne skupine su sveučilišni profesori Mirjana Nadaždin Defterdarević i Milet Lasić, Vehid Šehić te bivši predsjednik Federacije BiH Krešimir Zubak, bivši predsjednik Ustavnog suda FBiH Kasim Trnka te suradnik Zlatan Begić.

Američki veleposlanik je pojasnio da je Federacija BiH previše složena, previše skupa i ne služi najbolje interesima građana.

Komentari

comments