Napredak u Sarajevu predstavio Godišnjak i knjigu “Južnoslavensko pitanje i svjetski rat”

Napredak u Sarajevu predstavio Godišnjak i knjigu “Južnoslavensko pitanje i svjetski rat”

U organizaciji Hrvatskog kulturnog društva Napredak, u subotu 19. siječnja 2019. godine u Napretkovom klubu Lira u Sarajevu održano je predstavljanje 66. izdanja “Hrvatskog narodnog godišnjaka 2019.” i knjige “Južnoslavensko pitanje i svjetski rat” autora Ive Pilara, nakon čega je upriličeno tradicionalno druženje s novinarima i medijskim djelatnicima.

Novo izdanje “Hrvatskog narodnog godišnjaka 2019.” predstavili su ugledni bosanskohercegovački novinar i direktor TV1 gospodin Sanjin Bećiragić te predsjednik HKD Napredak mons. prof. dr. sc. Franjo Topić. Moderator predstavljanja je bio dr. sc. Pavle Mijović.

Napredak u Sarajevu predstavio Godišnjak i knjigu “Južnoslavensko pitanje i svjetski rat”

Povodom obilježavanja sto godina od završetka I. svjetskog rata i sto godina od prvog izdanja knjige autora Ive Pilara „Južnoslavensko pitanje i svjetski rat“ Napredak je upriličio predstavljanje navedenog izdanja. Knjigu su predstavili u ime Udruge Hrvatsko zajedništvo glavni urednik i predsjednik Udruge dr. sc. Nediljko Matić iz Zagreba te dr.sc. Vera Katz povjesničarka iz Sarajeva. Moderator predstavljanja je bio dr. sc. Pavle Mijović.

Nakon predstavljanja knjiga HKD Napredak je upriličio i tradicionalno druženje s novinarima i medijskim djelatnicima, kojom prigodom se prof. Topić zahvalio svim redakcijama koje godinama ustrajno i korektno prate rad Društva.

Uoči predstavljanja knjiga i druženja s novinarima, HKD Napredak je održao i sjednicu Središnje uprave na kojoj je usvojena odluka o natječaju za stipendije iz Napretkova Fonda za stipendiranje i sveučilište Ivo Andrić – Vladimir Prelog. Od obnove, 1990. godine do danas, Društvo je dodijelilo 2900 stipendija i potpora.

Komentari

comments