Otvoren natječaj za godišnju nagradu Nikola Tesla-Genij za budućnost

dani-nikole-tesle

U Tehničkom muzeju “Nikola Tesla” u Zagrebu u utorak je, u okviru Dana Nikole Tesle, izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba Slavko Kojić svečano otvorio natječaj za godišnju nagradu “Nikola Tesla – Genij za budućnost”, a održana je i panel diskusija pod nazivom “Nikola Tesla jučer, danas, sutra i izazovi mladim generacijama”.

Natječaj za ovu renomiranu godišnju nagradu otvoren je devetu godinu zaredom u tri kategorije, Kvizu znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli namijenjenom djeci i mladima te kategorijama kreativni i inovativni proizvod, uporabni predmet ili suvenir inspiriran likom i djelom Nikole Tesle ili replika Teslinog izuma i projekti iz područja proširenog Teslinog djelovanja poput zaštite okoliša i obnovljivih izvora energije. Svi zainteresirani prijaviti se mogu do 1. ožujka ove godine.

Prvo testiranje iz Kviza znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli održat će se 7. ožujka, a finalno testiranje 4. travnja na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu.

Nagrada “Nikola Tesla – Genij za budućnost” bit će dodijeljena već tradicionalno 10. srpnja u Hotelu Esplanade u Zagrebu u okviru manifestacije “Tesla&Friends” kojom će se i ove godine obilježiti Dan Nikole Tesle – dana znanosti, tehnologije i inovacija i obljetnica rođenja Nikole Tesle.

U prigodnom programu otvorenja natječaja u Tehničkom muzeju “Nikola Tesla” okupljene su pozdravili viši kustos Muzeja Renato Filipin, Mirela Holy, Ivanka Sluganović, ravnateljica I. tehničke škole Tesla u Zagrebu, a prezentiran je i rad Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost u 2017. godini.

Otvorenje natječaja zaključeno je panel diskusijom “Nikola Tesla jučer, danas, sutra i izazovi mladim generacijama” koju je moderirala Danijela Pustahija Musulin iz Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, a sudjelovali su profesori strukovnih škola Olga Kolobarić, dipl. ing. tekstilne tehnologije, Branka Kožuh, dipl. ing. tekstilne tehnologije te Romana Bogut, dipl. ing. elektrotehnike i Miroslav Osrečki, inž. elektrotehnike.

Komentari

comments