Pogledajte kako saborski zastupnik čestita Božić po gregorijanskom, a kako po julijanskom kalendaru

Marko Vučetić - božićne čestitke

Društvene mreže preplavljene su čestitkama. Čestitka svatko svakome Božić po gregorijanskom kalendaru, pa onda Novu godinu, pa onda opet Božić po julijanskom kalendaru…

Tako je uradio i saborski zastupnik Marko Vučetić, nekadašnji MOST-ovac koji se, među ostalim, proslavio tvrdnjom da hrvatska država ne može imati nikakvog utemeljitelja jer je nastala kao dio procesa raspada istočnog bloka. Dakle, dogodila se samo od sebe!

I baš kao što se proslavio tim istupom, proslavio se i čestitkama.

U povodu katoličkog Božića na Twitteru je obavio: “Svima koji slave, želim sretan Božić, a onima koji ne slave, želim sreću koja će im trebati zbog onih koji slave!”

Četrnaest dana kasnije, kad Božić proslavljaju pravoslavni vjernici čestitku je sročio u posve drugačijem tonu: “Svima koji danas slave rođenje Kristovo, kao i svima onima koji se raduju što žive u zemlji mnogih pozitivnih i mirotvornih identiteta, želim sve najbolje! Mir Božiji – Hristos se rodi!”

Umjesto zaključka, navest ćemo tri komentara što su ih na Vučetićevu čestitku u povodu katoličkog Božića ostavili oni koji ga prate na na Twitetru:
“Sreća je kad imaš samo jednoga Vučetića u Hrvatskoj.”
“Bolje da nisi ni čestitao onda.. Možeš li makar običnu čestitku zaželjeti bez malicioznosti…”
“Ovo je nedostojno čovjeka.”

Marko Vučetić - božićne čestitke

Komentari

comments