Predstavljen program ovogodišnjeg festivala ‘Ja BiH… 5 dana Zagreba u Sarajevu’

Predstavljen program ovogodišnjeg festivala 'Ja BiH… 5 dana Zagreba u Sarajevu'

Već desetu godinu za redom, Udruga za promicanje kulture i umjetnosti JA BIH…iz Zagreba – u suorganizaciji s Hrvatskim kulturnim društvom Napredak Središnja Uprava Sarajevo, te Napretkovim Kulturnim Centrom u Zagrebu, a uz potporu i podršku Grada Zagreba i gradonačelnika Milana Bandića, te Grada Sarajeva – organizira festival Ja BiH… 5 dana Zagreba u Sarajevu.

Tim povodom u kinu Meeting Point u Sarajevu danas je održana press konferencija na kojoj je predstavljen program ovogodišnjeg festivala Ja BiH… 5 dana Zagreba u Sarajevu.

Novinarima su se obratili Ismet Efendić, predsjednik udruge Ja BiH, Ivica Propadalo, umjetnički direktor ove udruge, prof. dr. Franjo Topić, predsjednik HKD Napredak, Almedina Porča, pomoćnica načelnika Općine Stari Grad za odnose s javnošću i informiranje, Zlatko Gall, likovni kritičar te legendarni TV urednik Đelo Hadžiselimović.

Predsjednik udruge Ja BiH Ismet Efendić pozdravio je sve nazočne i zaželio svima dobrodošlicu na desete Dane Zagreba u Sarajevu.

“Uvijek smo imali najbolje namjere da iz onoga šta možemo i šta nam se ponudi dovedemo u Sarajevo, grad koji svi cijene i hvale po kulturi i umjetnosti. Svih tih 10 godina mi smo imali svoje stalne suradnike koji su nas podržavali, u prvom redu to je HKD Napredak”, istaknuo je Efendić.

Umjetnički direktor Ivica Propadalo najavio je svoju izložbu staklenih skulptura u Galeriji ALU u Sarajevu koja će otvoriti ovogodišnji festival. Riječ je o postavci koja donosi četrdesetak skulptura od kristala, a koje su namjenski izrađivane kao nagrade na različitim festivalima i izborima.

Mi smo uvijek bili otvoreni za svaku suradnju na polju umjetnosti i kulture i izuzetno smo ponosni što smo dio ovog festivala od početka. Ja smatram da svi mi moramo da gradimo mostove između ljudi, a ovaj festival je upravo to – most koji povezuje dva grada i dvije države, istaknuo je prof. dr. Franjo Topić, predsjednik HKD Napredak.

Festival će se održati od 10. do 14. lipnja 2019 godine na nekoliko različitih lokacija u Sarajevu, sa brojnim manifestacijama – od filmova, kazališnih predstava, izložbi pa sve do manifestacija za djecu i gastro ponude.

Foto: HKD Napredak

Komentari

comments