Ruža Tomašić kaže da bi ipak mogla podržati Grabar-Kitarović, ali pod jednim uvjetom!

Ruža Tomašić kaže da bi ipak mogla podržati Grabar-Kitarović, ali pod jednim uvjetom!

Rezultati izbora za Europski parlament uzdrmali su hrvatsku političku scenu, što zorno potvrđuje najnovije ispitivanje raspoloženje birača koje je, među ostalim, pokazalo da HDZ-u i Živom zidu potpora pada, a da jačaju SDP i Mislav Kolakušić.

Sve to odrazit će se i na predsjedničke izbore. Desnica koja je za prošli mandat stala na stranu Kolinde Grabar-Kitarović sada joj okreće leđa. Europarlamentarka Ruža Tomašić otvoreno je poručila da na idućim izborima neće podržati aktualnu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović.

Pamtimo potporu Ruže Tomašić HDZ-ovoj kandidatkinji Kolinde Grabar-Kitarović uoči prošlih izbora, održanih 2014. godine, kao i njihov srdačan susret. Nepunih pet godina kasnije Ruža Tomašić i njezina Hrvatska konzervativna stranka promijenili su stav.

“Ja sam je ranije podržavala, ali predsjednica je, nažalost, lutala lijevo – desno. U politici se čovjek mora za nešto odlučiti i to čvrsto braniti jer u suprotnom je u opasnosti da izgubi i lijeve, i desne. Uzmite za primjer mene, neki me hrvatski građani vole, neki ne, ali ja sam ustrajna u svojim stavovima”, izjavila je Tomašić za Novi list.

Govoreći o razlozima zbog kojih je odlučila ovaj put ne podržati Grabar-Kitarović, Ruža Tomašić podsjeća na predsjedničin susret sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem.

“Izašli su mu ususret, dopustili su da i od Plenkovića i od nje radi budale. On je četnikovao, to je četnik u kravati. I onda je udovice Domovinskog rata i udovice poginulih branitelja nazvala marginalcima, to sam joj jako zamjerila”, kazala je Tomašić za RTL, no potvrdila je da bi predsjednicu ipak podržala ako bi joj jedini protukandidat bio Zoran Milanović.

I. Majić / Foto: Screenshot Youtube

Komentari

comments