Ruža Tomašić o naslovnici Novosti: Da su ovo objavili tri tjedna ranije, dobila bih 200.000 glasova

Ruža Tomašić o naslovnici Novosti: Da su ovo objavili tri tjedna ranije, dobila bih 200.000 glasova
Foto: Screenshot Novosti i Youtube

List Novosti, glasilo Srpskog narodnog vijeća, objavio je priču o Ruži Tomašić s naslovom “Ruža ustaška”. Objavili su njezinu fotografiju u ustaškoj uniformi i naveli pjesme koje je ona 1980-ih pjevala.

Tomašić je za portal Direktno potvrdila da su objavljene informacije istinite te da je to sve dio povijesti koja se ne treba kriti.

“Fotografija koja se nalazi na naslovnoj stranici je fotografija mene”, potvrdila je Ruža Tomašić te nastavila: “Valjda su se bojali ako objave prije da ću dobiti više glasova. Htjeli su mi naštetiti, ali ne mogu oni meni naštetiti. Ja osuđujem sve režime i sve zločine, svaki od njih ima ime i prezime. Svaka nevina žrtva je nevina žrtva. Ja sam bila u Hrvatskom oslobodilačkom pokretu i to je bilo tako u to vrijeme. Ovo što oni pišu nije se dogodilo 80-ih, već 70-ih. Ja sam 1981. godine otišla u policiju tako da je taj dio neistina”.

Da je taj tekst izašao tri tjedna ranije, dobila bih 200.000 glasova na izborima za Europski parlament, izjavila je Tomašić za 24 sata.

Portal Novosti napisao je da je Ruža Tomašić izjavila: “Ne odričem se običnih ustaša koji su se borili za svoj dom”. U razgovoru za Direktno ona je potvrdila da je to istina i da postoji i razlog iza toga.

“Gledajte, u Dalmaciju su došli Talijani i ubijali, jedina vojska bili su partizani gdje su ljudi išli na obuku. U BiH i Lici su bili četnici koji su klali, jedina obrambena vojska bila je ustaška. Nitko nije znao tko je Ante Pavelić, ni tko je Adolf Hitler. Niti su oni znali tko je Josip Broz Tito. Svatko se borio za svoj dom, za obične ljude”, rekla je Tomašić te poslala poruku: “Proganjajte zločince, one koji su činili zločine, a partizane i ustaše pustite na miru. Svi mi imamo nekoga koji je na neki način bio dio toga i što se sada mi moramo odreći svojih ujaka i stričeva? Ustaški pokret od 1929. do 1945. je bio baš to – ustaški pokret, odgovor na šestojanuarsku diktaturu. Tko to ne želi priznati, to je njegov problem”.

Komentari

comments