Sinčić vidio Jelenićevu imovinsku karticu pa ga optužio da je član “grupe Borg”!

Sinčić vidio Jelenićevu imovinsku karticu pa ga optužio da je član "grupe Borg"!

Europarlamentarac Ivan Vilibor Sinčić dobio je na uvid imovinsku karticu Glavnog državnog odvjetnika u ostavci Dražena Jelenića, a svoja zapažanja o onome što je vidio objavio je na Facebooku.

Sinčić piše:

“Hrvatska je premrežena HDZ-ovim i SDP-ovim koruptivnim radnjama, spletkama i međusobnim dogovorima.

Živi zid je svojevremeno podnio kaznene prijave protiv BORG skupine, gospodin Jelenić nije vidio ništa nezakonito u radnjama navedene grupe. Danas sam dobio u ruke njegovu imovinsku karticu. Unutra stoji da ima vlasnički udio u firmi InterCapital. U firmi koja je povezana sa BORG skupinom. U firmi koju sam prijavio – Jeleniću, glavnom državnom odvjetniku.
Dakle, prijavio sam njega – njemu. Dakle, GLAVNI DRŽAVNI ODVJETNIK, koji je trebao procesuirati BORG grupu, pripada BORG grupi.

Ali nije to najgore. Iako imovinske kartice državnih odvjetnika nisu vidljive građanima, itekako su vidljive Državnom sudbenom vijeću. I HDZ i SDP imaju svoje članove u DSV-u. Gost večerašnjeg Otvorenog, Peđa Grbin, član je DSV-a.
Oni su, dakle, imali uvid u imovinsku krticu Dražena Jelenića. Oni su znali i oni su sakrivali njegovu povezanost sa BORG-om. To je njihova borba protiv korupcije.

Ja ću ih prijaviti opet, novom državnom odvjetniku. Ako treba, krenut ću i stotinu puta ispočetka, ali od borbe za istinu i za sankcioniranje kriminala neću odustati. Tražim vašu podršku i pozivam vas da prestanete podržavati kriminal podržavajući stranke koje ga proizvode.”

Ipak, treba reći da je Dražen Jelenić vlasnik udjela u tvrtki InterCapital Asset Management vrijednog 3.092 kune, a stekao ga je temeljem Zakona o Fondu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji.

Na tu činjencu osvrće se jedan korisnik Facebooka komentarom sljedećeg sadržaja: “Čovjek ima 3.000 kn u investicijskom fondu, nije suvlasnik firme. Možda je i suvlasnik PBZ-a jer ima oročeno 100 kn tamo, ha?”

Foto: Facebook / Ivan Vilibor Sinčić

Komentari

comments