Što je nama bogohulno, drugima je normalno: Slovenija ŠALJE VOJSKU na granicu s Hrvatskom!

Što je nama bogohulno, drugima je normalno: Slovenija ŠALJE VOJSKU na granicu s Hrvatskom

Ono što je u Hrvatskoj bogohulno, u Sloveniji je normalno! U Ljubljani je danas najavljeno da je Slovenija poslati vojsku na granicu s Hrvatskom!

Slovenski ministar unutarnjih poslova Aleš Hojs rekao je da će uključivanje vojske na granici s Hrvatskom biti nužno, kako zbog ilegalnih migracija tako i zbog opterećenosti slovenske policije dodatnim zadaćama koje nameće eidemija koronavirusa.

“U sadašnjoj situaciji širenja koronavirusa, bit će nužno aktivirati vojsku za čuvanje naše južne granice bit će nužno, izjavio je ministar Hojs.

Da bi se aktivirao zakonski člana koji bi vojsci dao neke policijske ovlasti i mogućnost da štiti granicu potrebna je dvotrećinska većina u parlamentu.

Kako bi osigurao potrebnu većinu u parlamentu, Hojs će se narednih dana sastati s oporbenim klubovima zastupnika.

Po njegovim riječima, aktivaciju vojske za zadaće na granici podržava i predsjednik države Borut Pahor, kao i vlada premijera Janeza Janše, pa vjeruje da će se potrebna većina u parlamentu dobiti.

Slovenska vojska bi te izvanredne ovlasti dobila na tri mjeseca, odnosno do okončanja krize koju je prouzročio koronavirusa.

Komentari

comments