Sučeljavanje u Sloveniji: Je li Tito bio zločinac, je li crvena zvijezda totalitarni simbol…?

Slovenskim kandidatima za predsjednika neće biti lako ove godine na suočavanju na državnoj televiziji.

Kako piše Večernji list, voditelji će ih rešetati o imovinskoj kartici, do toga da će morati reći gdje imaju tekući račun i koliko je na njemu, zatim o privatnom životu pa će morati reći koju su posljednju knjigu pročitali i koji im je najdraži film.

A zatim slijede osjetljiva pitanja: je li pobačaj opravdan u slučaju da je ugrožen majčin život, treba li istospolnim parovima omogućiti posvajanje djece, je li crvena zvijezda totalitarni simbol, je li Josip Broz Tito bio zločinac i koji je totalitarizam po njihovu mišljenju bio najgori.

Kandidati – zasad se sa sigurnošću može reći da su tri glavna kandidata Danilo Turk, Milan Zver i Borut Pahor – će se također izjasniti o tome jesu li vjernici i kojoj konfesiji pripadaju, te imenovati svoje idole u političkom smislu, ali i općenito.

Očekuje se i mišljenje hoće li euro preživjeti do 2015. godine, treba li prodati Mercator, treba li slovenski parlament ratificirati hrvatski pristupni sporazum s EU, te jesu li ikad upotrijebili svoj utjecaj da zaposle nekog od rođaka.

Komentari

comments