U Sarajevu obilježena 27. obljetnica brigade HVO-a ‘Kralj Tvrtko’

U Sarajevu obilježena 27. obljetnica brigade HVO-a ‘Kralj Tvrtko’

Na svetkovinu Uzašašća Gospodinova, pored crkve Presvetog Trojstva u Novom Sarajevu položeni su vijenci za poginule i preminule vojnike HVO-a iz Sarajeva, tj. pripadnike brigade “Kralj Tvrtko” te je potom u župi Uznesenja BDM na Stupu slavljena Sv. misa, javlja nedjelja.ba.

Vijence su položili obitelji poginulih branitelja HVO-a Sarajevo, koordinacija Udruga HVO općina Kantona Sarajevo te različita izaslanstva. Polaganju vijenaca nazočili su i pripadnici Oružanih snaga BiH čiji su časnici također položili vijence.

U Sarajevu obilježena 27. obljetnica brigade HVO-a ‘Kralj Tvrtko’

Opijelo za poginule branitelje HVO-a iz Sarajeva molio je preč. Mladen Kalfić, kancelar Vrhbosanske nadbiskupije.

Potom je u crkvi na Stupu slavljena Euharistija koju je predvodio preč. Kalfić u koncelebraciji stupskog župnika vlč. Miroslava Ćavara.

U svojoj je propovijedi kancelar Kalfić govorio o svetkovini Uznesenja Gospodinova.

“Kako su apostoli puni radosti prihvatili Božji plan s njima i u toj otvorenosti Duhu Svetome u njihove živote uselili su se plodovi jedinstva, solidarnosti, bratstva, prijateljstva, vjere, nade i ljubavi. Svi ti plodovi nisu nama nepoznati te smo ih u teškim trenutcima ratnog vremena i sami pokazivali jedni prema drugima”, rekao je, između ostaloga, propovjednik te se zapitao gdje se danas izgubilo to zajedništvo, dobrota i ljubav.

Nakon Mise upriličeno je druženje nazočnih.

Podsjetimo, brigada HVO-a Kralj Tvrtko osnovana je u svibnju 1992. te je imala 5 000 članova, od kojih je 102 poginulo, a 600-tinjak ranjeno. U studenome 1993. HVO Sarajevo ušao je u sastav Armije RBiH pod imenom Hrvatska brigada Kralj Tvrtko. (kta)

Foto: KTA

Komentari

comments