VELIČANSTVEN USPJEH HRVATSKOG SKIJAŠA: Filip Zubčić ostvario najbolji rezultat u karijeri!

Filip Zubčić ostvario najbolji rezultat u karijeri

Hrvatski skijaš Filip Zubčić zauzeo je drugo mjesto u veleslalomu u švicarskom Adelbodenu, što mu je najbolji rezultat u karijeri, dok je pobjeda pripala Slovencu Žanu Kranjecu.u švicarskom Adelbodenu

Nakon što je u prvoj vožnji bio sedmi, Zubčić je na kraju osvojio drugu poziciju zaostavši za pobjednikom, Slovencem Žanom Kranjecom, 29 stotinki. Treće mjesto podijelili su Francuz Victor Muffat-Jeandet i Norvežanin Henrik Kristoffersen koji su za Kranjecom zaostali 64 stotinke, objavio je HRT.

“Bilo je fenomenalno u cilj ući kao vodeći. Rekao sam si: ‘To je to, ovo mora biti postolje’. Onda kad je Kranjec ušao ispred mene, rekao sam da će pobijediti jer je izvrsno odskijao. Dok sam čekao zadnju dvojicu puls mi je bio veći nego na stazi ili na startu. Kad sam vidio da je Borsotti ušao iza mene, takvo olakšanje i takva sreća, ne mogu opisati”, rekao je Zubčić za HRT.

Ovo je najbolji rezultat Zubčića u karijeri i najbolji rezultat hrvatskog skijanja nakon Ivice Kostelića. Drugi hrvatski predstavnik u današnjoj utrci Elias Kolega nije se uspio plasirati u drugu vožnju, prvu je završio na 48. mjestu.

U poretku skijaša u veleslalomu Kranjec je preuzeo prvu poziciju sa 270 bodova, drugi je Norvežanin Kristoffersen sa 253 boda, a treći je Francuz Alexis Pinturault sa 172 boda. Zubčić je skočio sa 14. na šestu poziciju sa 138 bodova.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Kristoffersen sa 531 bodom, ispred Norvežanina Aleksandera Aamodta Kildea (519) i Pinturaulta (501). Filip Zubčić je sjajnim rezultatom u Adelbodenu skočio sa 48. na 26. mjesto sa 159 bodova.

U nedjelju skijaši u Adelbodenu voze slalom, a Hrvatska ima pet predstavnika.

Adelboden, rezultati veleslaloma skijaša:

1. Žan Kranjec (Slo) 2:27.90
2. FILIP ZUBČIĆ (HRV) 2:18.19 +0.29
3. Victor Muffat-Jeandet (Fra) 2:28.54 +0.64
3. Henrik Kristoffersen (Nor) 2:28.54 +0.64
5. Aleksander Aamodt Kilde (Nor) 2:28.56 +0.66…

Komentari

comments