Vlada za 19 milijuna kuna nabavlja 2,5 milijuna maski, dobavljač je firma osnovana prije četiri mjeseca

Vlada za 1,9 milijuna kuna nabavlja 2,5 milijuna maski, dobavljač je firma osnovane prije četiri mjeseca

Hrvatska Vlada je na telefonskoj sjednici odlučila na teret Proračunske zalihe izdvojiti gotovo 19 milijuna kuna za nabavu zaštitnih maski radi sprječavanja širenja bolesti COVID-19, objavila je Vlada na svojim stranicama.

Na popodnevnoj telefonskoj sjednica Vlade Republike Hrvatske odobrena su sredstva za nabavu zaštitnih maski za potrebe sprječavanja širenja bolesti COVID-19.

Kako se da iščitati iz odluke, riječ je o nabavi dva milijuna tzv. kirurških maski te i 500.000 komada zaštitnih maski oznake FFP2 koje imaju veću nepropusnost te za razliku od kirurških maski djelotvornije štite od zaraze virusom iz zraka, objavio je RTL.

Nadalje, iz odluke se može iščitati da se u svrhu nabave tog vrlo traženog artikla na svjetskom tržištu, kojeg je u slobodnoj prodaji praktički nestalo jer je većina svjetske proizvodnje u Kini, daje 18.937.500,00 kuna predujma društvu Medical and pharm trading d.o.o. iz Pule. Riječ je o dosad nepoznatoj veledrogerijskoj tvrtki koja je osnovana 27. studenog 2019.

S ozirom na to da je, kako se navodi u odluci, riječ o predujmu, navedenih 18,9 milijuna kuna nije konačna cijena.

Foto: Canva

Komentari

comments