Simić u Dnevniku FTV-a slagao da Hrvati nisu predložili kandidata za vodstvo Skupštine KSB

Nikola Simić je u razgovoru za 3. Dnevnik FTV-a izrekao drsku laž. Naime, nakon citiranja člana 10. Poslovnika o radu KSB u kojem kaže “svaki klub naroda predlaže između svojih članova jednog kandidata na mjesto predsjedavajućeg skupštine” Simić se drznuo kazat: “Dakle, Klub Hrvata do sada nikada, a HDZ sam ima većinu od 13 ima 7, nikada nije predložio tog kandidata, a mi smo cijelo vrijeme na tom inzistirali. Zamislite sad apsurda da mi predložimo, tek bi onda bilo kršenje ustava.”

“Da li to nama neko sugerira da mi prekršimo ustav i da mi predložimo Hrvata ako se kaže da to Klub naroda ima ekskluzivno pravo”, zapitao se na kraju ‘mudro’ Simić i izrazio zabrinutost jer se plaši kaosa u KSB.

Simić se dotaknuo i štrajka prosvjetnih djelatnika s kojima Vlada u tehničkom mandatu nije postigla sporazum, a nova Vlada je, gle čuda, pronašla zajednički jezik nakon jednog sastanka. Pametnom dosta!

Portal Vitez.info objavio je ekskluzivnu snimku s 3. izvanredne sjednice Sabora KSB na kojoj se jasno čuje kako hrvatski zastupnici imaju prijedlog i traže imenovanje hrvatskog člana za rukovodstvo Sabora KSB, a bošnjački zastupnici uz Karolinu Pavlović, Blaženku Lukić i Alana Škaru preglasavanjem to ne dopuštaju.

Izvor: Vitez.info