Policija: U Čavoglavama evidentirano 13 osoba koje su na sebi imale ustaška obilježja

Osim one na državnoj razini, proslava obljetnice Oluje već se tradicionalno organizira u Čavoglavama, a započela je revijalnim nogometnim turnirom te nastupom 14 kulturno-umjetničkih društava iz cijele Hrvatske, izvještava HRT.

Na programu je, osim nogometa, folklora i pjesme, predviđen nastup pet mladih rock bendova. Posjetitelje je najviše oduševila nekoliko stotina metara duga povorka motociklista koji su u 17 sati put Čavoglava krenuli iz Drniša. Vrhunac večeri bit će nastupi pjevača Marka Perkovića Thompsona i Mladena Grdovića.

Da sve prođe bez incidenata, ovaj događaj, najmasovniji u Šibensko-kninskoj županiji, osigurava nekoliko stotina redara i policajaca.

Kako je to skup visokog rizika, organiziran je, prvi put, policijski stožer. Proslavu i posjetitelje policija snima kamerama i fotoaparatima. Na taj način žele onemogućiti izgrednike da nekažnjeno veličaju ustaštvo i šire mržnju. HRT javlja da je tijekom dana policija je podnijela ukupno 13 optužnih prijedloga protiv osoba koje su na sebi imale ustaška obilježja.