Goran Višnjić došao u Haag pružiti potporu Gotovini i Markaču

Raspravu u Haagu u žalbenom postupku na suđenju generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču s galerije za publiku prati i glumac Goran Višnjić, koji je još u nedjelju stigao u Haag, piše Večernji list.

Poznati hrvatski glumac s hollywoodskom karijerom već je nekoliko godina privatno, u kontaktima s Gotovininim braniteljskim timom, izražavao potporu i svoje uvjerenje da su generali optuženi za zločine Oluji zapravo nevini.

“Nakon što sam čuo argumente obrane i repliku tužiteljstva, smatram da bi general Gotovina već danas trebao slobodno šetati na slobodi”, izjavio je Višnjić za Večernji list. Kada je oglašena pauza, na izlasku je, na usputno pitanje je li mu naporno pratiti jedan tako kompliciran sudski postupak, odgovorio: “Ne, dapače.”

Višnjić je bio impresioniran svime što je čuo, a u razgovoru s prijateljima u pauzi rekao da bi Hrvatska televizija trebala prenositi žalbenu konferenciju u cijelosti, i argumente obrane i argumente tužiteljstva.

Višnjić je za danas najavio i izjavu medijima na hrvatskom i engleskom jeziku u kojoj će dati potporu hrvatskim generalima, piše Večernji list.