Građane BiH zanima kakve će promjene donijeti ulazak Hrvatske u EU

Direkcija za europske integracije (DEI) Vijeća ministara BiH dobiva brojne upite građana o implikacijama na svakodnevni život u BiH nakon ulaska Hrvatske u EU.

Od kada je početkom kolovoza Direkcija na web stranicama www.dei.gov.ba omogućila postavljanje pitanja u vezi s utjecajem ulaska Hrvatske u EU na svakodnevni život građana BiH, dolaze brojni upiti posjetitelja stranica.

“Najveći je interes za informacije o tome da li će i do kakvih promjena doći članstvom Hrvatske u EU u pogledu dokumenata za prelazak hrvatske granice, platežnog sredstva u Hrvatskoj, trgovine određenim grupama proizvoda, studiranja i rada u Hrvatskoj”, izjavila je za Agenciju Fena glasnogovornica Direkcija za europske integracije Marina Kavaz-Siručić.

Postavljanje pitanja putem web stranica moguće je do kraja trećeg tjedna rujna.

Odgovori na pitanja građana bit će ponuđeni objedinjeno na web stranicama, a ne pojedinačno pošiljatelju, imajući u vidu da prilikom postavljanja pitanja nije predviđeno davanje osobnih podataka, kao ni e-mail adrese posjetitelja stranica, pojasnila je glasnogovornica DEI-a.

DEI planira da u suradnji s institucijama u čijoj nadležnosti su postavljena, kao i ranije identificirana pitanja, prikupi odgovore i objavi ih u on-line brošuri do kraja godine.