Josipović u nedjelju u Sarajevu kod kardinala Puljića

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović susrest će se u nedjelju, 9. rujna u 15 sati u nadbiskupskoj rezidenciji u Sarajevu s nadbiskupom metropolitom vrhbosanskim kardinalom Vinkom Puljićem.

Na kraju susreta novinari će imati prigodu fotografirati odnosno snimiti susret te uzeti izjave predsjednika Josipovića i kardinala Puljića.

Predsjednik Josipović dolazi u Sarajevo kako bi sudjelovao na Međunarodnom susretu za mir koji će se održati od 9. do 11. rujna u Sarajevu.

Organizator najvećeg mirovnog i dijaloškog svjetskog susreta ove godine je Zajednice Svetog Egidija u uskoj suradnji s Islamskom zajednicom u BiH, Srpskom Pravoslavnom Crkvom, Vrhbosanskom nadbiskupijom te Židovskom zajednicom u BiH. Očekuje se nekoliko tisuća sudionika i predstavnika vjerskih zajednica te međunarodne politike i kulture.

Ovogodišnji međureligijski susret želi pridonijeti izgradnji ozračja povjerenja i poštovanja pa je tema susreta “Naša je budućnost živjeti zajedno – Religije i kulture u dijalogu”.

Predsjednik Josipović će istog dana, imati radni ručak s članovima Predsjedništva BiH, a susrest će se i s Hermanom Van Rompuyem, predsjednikom Europskog vijeća, i s Mariom Montijem, predsjednikom Vlade Republike Italije.