Mostarski SDA sumnjiči Ćupinu da je podržavao gradonačelnika Bešlića!

Ne prestaju nagađanja i teoretiziranja o razlozima ostavke Faruka Ćupine, dugogodišnjeg člana SDA i predsjednika Kluba vijećnika Bošnjaka u Gradskom vijeću Mostara.

Podsjetimo, Ćupina je objavio da redove SDA napušta stoga što je naišao na određene opstrukcije, i što nije uspio ostvariti ono što je želio ostvariti za budućnost građana Mostara, ne navodeći nikakav konkretan razlog ni povod.

Iz njegove sada već bivše stranke tvrde kako Ćupina više od godinu dana ignorira vlastiti klub, koji ga je delegirao da bude predsjednik Kluba Bošnjaka, no ipak ga nitko nije tjerao da ide, samo se tražilo od njega da djeluje u skladu s funkcijom.

Predsjednik Gradskog odbora SDA Mostar Zijo Hadžiomerović potvrđuje kako se Faruk Ćupina udaljio od stranke već neko vrijeme, zbog čega ga ne iznenađuje učinjeni potez, no njega muči nešto drugo, piše Dnevni list.

“Mi od njega tražimo objašnjenje vezano uz ugovor vrijedan 70.000 maraka koji je potpisao s Gradom. Još uvijek nismo dobilo odgovor ni od njega ni od SIP-a, a tražili smo ga i zahtijevat ćemo hitno objašnjenje”, izjavio je Hadžiomerović.

No, spomenuo je i jedanu drugi detalj, sasvim drugačije prirode: “Već godinama postoji sumnja da jedan vijećnik Bošnjak podržava gradonačelnika Ljubu Bešlića, mi to istražujemo. Je li to Ćupina, ne znamo”, rekao je Hadžiomerović, naglasivši kako je ostavka vjerojatno vezana uz sve spomenuto.