Kod Kutine se prevrnuo autobus s 55 banjolučkih studenata, 37 ozlijeđenih

Noćas, nešto prije jedan sat, na autocesti Zagreb-Lipovac, oko 5-6 kilometara prije skretanja u Kutinu autobus koji je prevozio banjolučke studente iz zasad nepoznata razloga sletio je s ceste.

Autobus sa 55 studenata banjalučkog sveučilišta kretao se iz Zagreba u smjeru Kutine te iz zasad neutvrđenih razloga skrenuo u desno i okrenuo se na bok, piše Jutarnji list.

Studenti su, kako su kazali, bili na studijskom jednodnevnom putovanju u Grazu.

Hitna pomoć prevezla je 27 osoba u sisačku bolnicu, a 10 lakše ozlijeđenih u novogradišku bolnicu, izvijestio je Državni centar za zaštitu spašavanje (DUZS).

Dvoje ih je zadržano u bolnici u Sisku s težim ozljedama, a ostali su zbrinuti u Centru za održavanje hrvatskih autocesta u Kutini. Po dio putnika već je došao autobus iz Banja Luke, a studenti pohvaljuju brzu intervenciju hitne službe, vatrogasaca i Hrvatskih autocesta.

Nesreću je obišla i županica Marina Lovrić-Mercel, a i pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Sisak Željko Prpić je za manje od pola sata bio s ekipom na mjestu nesreće i kazao kako je zadovoljan djelotvornošću svih.

Policija trenutno pregledava autobus kako bi se utvrdio uzrok nesreće, a vozač je na ispitivanju u policiji.