U Imotskom i Vrgorcu smijenjeni policijski dužnosnici odgovorni za kontrolu prelaska granice

Iako se čini da je u posljednje vrijeme sve veći broj zapljena na granici s BIH, čak i rekordna zapljena od 15 kilograma marihuane, Policijska uprava Splitsko-dalmatinske županije smijenila je pomoćnike načelnika za kontrolu prelaska državne granice, te pomoćnike za zaštitu i kontrolu državne granice u Policijskim postajama Imotski i Vrgorac, koje pod svojom kontrolom drže veći dio granice i graničnih prijelaza između Hrvatske i BiH na području Dalmacije, objavio je Tportal.

Ministar Ranko Ostojić uputio je novinara Tportala na glasnogovornika PU Splitsko-dalmatinske koji je potvrdio da su se dogodile promjene na rukovodećim mjestima za granicu, te da je temeljem provedenog internog oglasa u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj.

U Policijskoj postaji Imotski za pomoćnika načelnika za kontrolu prelaska državne granice izabran je Ante Baketić, za pomoćnika načelnika Ante Đuka koji je i vršitelj dužnosti načelnika navedene policijske postaje.

U policijskoj postaji Vrgorac također su smijenjeni stari zapovjednici za granicu, a za novog pomoćnika načelnika za kontrolu prelaska državne granice imenovan je Matko Jelavić, dok će se za pomoćnika načelnika za zaštitu državne granice izbor ponoviti, a novo postavljeni vršitelj dužnost je Damir Kovačević.

Iz Policijske uprave Split nisu dali odgovor na pitanje zbog čega je došlo do promjena na granici, no očigledno je da u djelu policijskog posla vezanog s granicom nešto nije funkcioniralo, jer u Policijskoj postaji Vrgorac smijenjeni su samo pomoćnici zaduženi za granicu, dok su pomoćnici za krim-poslove i promet ostali isti.