Splitski imam potpisao zahtjev inicijative "U ime obitelji"

vahid-ef-hadzic
Glavni imam Medžlisa islamske zajednice u Splitu Vahid ef. Hadžić danas je potpisao peticiju kojom je u svoje i ime vjernika islamske vjeroispovijesti u tom gradu podupro zahtjev građanske inicijative “U ime obitelji” za raspisivanje referenduma kako bi se Ustavom brak definirao kao zajednica muškarca i žene.
“Bračna zajednica je u Kur’anu i govoru poslanika Muhameda definirana kao zajednica između muškarca i žene” izjavio je imam Hadžić nakon potpisivanja peticije.
“I prva zajednica je takva – prvo je Bog stvorio muškarca, a zatim ženu i oni su, kako se u Kur’anu opisuje, odjeća jedno za drugo, oni upotpunjuju jedno drugo i smiruju se jedno u drugom”, dodao je i naglasio kako je zajednica muškarca i žene, što se islama tiče, jedina prava i moguća obitelj.
Podsjetivši kako je islamska zajednica u Hrvatskoj podržala ovu inicijativu, imam Hadžić je kazao kako je danas na džumi u Splitu, to jest molitvi petkom, poručio vjernicima: “Kao vjernici smo dužni podržati ovu incijativu”.
“Naša vjera govori da je obitelj temelj svakog društva i društvene zajednice”, istaknuo je.
Tumačeći tretiranje obitelji u islamskoj vjeri, ef. Hadžić ustvrdio je i kako se treba čuvati bilo kakvih situacija koje mogu dovesti do raspada i rušenja vrijednosti obitelji, ” jer to sigurno razgrađuje i društvo”.