Biografski film o Terezi Kesoviji uskoro i na HTV-u

Biografski film o Terezi Kesoviji uskoro i na HTV-u

Uoči promocije biografskog filma “To sam ja” u produkciji HRT-a, Tereza Kesovija bila je posebna gošća emisije “Dobar dan, Hrvatska”. Premijera filma zakazana je za ponedjeljak, 14. listopada u Hrvatskom glazbenom zavodu.

“Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo da je Tereza pristala da se radi film o njoj. Vrlo je teška bila odluka na koji način složiti film o takvoj karijeri”, kaže Miro Branković s HRT-a koji dokumentarni film potpisuje kao scenarist i redatelj.

Iza Tereze je oko tisuću otpjevanih pjesama. Pregledavanje HRT-ove arhive s Terezom Kesovijom na snimkama trajalo je mjesecima. Pregledavali su se spotovi, zabavne i glazbene emisije, piše HRT.

Ima li u filmu, koji će gledatelji, osim na premijeri, imati prilike vidjeti i na Hrvatskoj radioteleviziji, nekakvih tajni koje još nije nikome otkrila?

“Pa ima jedna tajna koja je znana, ali koja je meni posebno nekako dirljiva. Film smo počeli s Parizom, pa smo krenuli prema Dubrovniku, pa Konavlima. Ja sam već tada bila vrlo načeta jednom bolešću koja me skoro koštala života, zbog čega je moj dragi Miro morao bez mene snimati u Splitu i drugdje, jer ja sam morala biti u bolnici”, otkrila je Tereza.

Dodala je kako je, nakon tri i pol mjeseca boravka u bolnici, održala koncert u prepunom Cankarjevom domu. Ono što je se posebno dojmilo bila je činjenica da je dom bio pun i prije njene hospitalizacije – i nitko nije vratio kartu.

Foto: Screenshot HRT

Komentari

comments