ČOVIĆEVA ČESTITKA: Neovisnot BiH znači konstitutivnost, jednakost i ravnopravnost

Dragan Čović

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Dragana Čovića u povodu 1. ožujka Dana neovisnosti BiH uputio je čestitku narodima i građanima BiH, u kojoj se, kako prenosi Hrvatski Medijski Servis, ističe:

Dan neovisnosti obilježavamo kao povjesnu potvrdu opstojnosti naše domovine Bosne i Hercegovine, zajednice tvorbenih i ravnopravnih naroda – Srba, Bošnjaka i Hrvata, i svih njenih žitelja.

Pozivam vas da ga dostojanstveno obilježimo i prisjetimo se vrijednosti koje smo kroz ostvarenu neovisnost dobili u naslijeđe. Neovisnost i suverenost su skupo plaćen zalog budućnosti naše domovine, svih njenih naroda i građana, te stoga obvezuju na izuzetnu društvenu i državničku odgovornost.

Opredijelivši se za neovisnost opredijelili smo se i za konstitutivnost, jednakost i ravnopravnost svih naših naroda i građana, što tu vrstu opredijeljenosti čini moralnom, ljudskom i ustavnom obvezom.

Udružimo snage u promociji tih vrijednosti, njihovom snaženju u našoj domovini, kako bismo izgradili ambijent povjerenja, pomirenja i zajedništva.

Uskladimo naše društvene vrijednosti i odnose s eropskim standardima, podignimo ljestvicu. Naši narodi i građani zaslužuju to! Budimo tolerantni i otvoreni jedni za druge jer nas vežu zajedničke ideje jednakopravnosti i slobode.

Prihvatimo naše razlike kao naše trajno bogatstvo i čvrst temelj na kojem ćemo izgraditi zajedništvo i sretniju budućnost za sve nas.

Sretan vam Dan nezavisnosti!, stoji u Čovićevoj čestitki. (HMS)

Komentari

comments