HNS BiH: Ni Kukić, ni stranke koje su ga kandidirale nemaju hrvatski legitimitet

Predsjedništvo Hrvatskoga narodnog sabora (HNS) BiH, koje čine stranke okupljene oko dvaju HDZ-a u BiH, podržale su kandidaturu Borjane Krišto za mandatara za sastav vijeća ministara te istaknulo da se protivi izboru Slave Kukića za mandatara budući HNS smatra da ni on ni stranke koje su ga kandidirale nema hrvatski legitimitet.

“Predsjedništvo HNS-a BiH daje punu potporu Borjani Krišto, jedinom legitimnom kandidatu hrvatskog naroda za dužnost predsjednice vijeća ministara BiH”, navodi se u priopćenju.

Izražena je zabrinutost zbog učestalih istupa bošnjačkih političara iz SDP-a i Stranke demokratske akcije (SDA), u kojoj otvoreno traže pet, odnosno polovicu pozicija u vijeću ministara BiH kako ih Hrvati i Srbi ne bi nadglasali“.

“Tako šalju jasnu poruku kakvu BiH oni vide u budućnosti i tko bi trebao upravljati tom i takvom BiH”, navodi se u priopćenju predsjedništva HNS-a BiH.

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH trebao bi potkraj tjedna glasovati o tome hoće li Kukiću dati povjerenje za sastavljanje novog saziva vijeća ministara. Njegovu imenovanju protive se dva HDZ-a te SNSD i SDS.

Komentari

comments