Ivan Pernar: Znate li zašto se ilegalni migranti ne žale na postupanje mađarske policije?

Ivan Pernar: Znate li zašto se ilegalni migranti ne žale na postupanje mađarske policije?

Zašto se ilegalni migranti ne žale na postupanje mađarske policije? Tako glasi pitanje koje je na svojoj Facebook stranici postavio saborski zastupnik Ivan Pernar.

Nakon toga slijedi i njegov odgovor:

“Svako malo možete čuti optužbe ilegalnih migranata da su bili vraćani iz Hrvatske nazad u BiH mimo zakonske procedure ili pak da su bili premlaćivani.

Takvo što u Mađarskoj se ne događa jer je na granici fizička barijera, pa ju samim time ilegalni migranti niti ne mogu prijeći.

Ako kojim slučajem netko to pokuša ili pak samo ošteti zaštitnu ogradu, odmah se procesuira na način da ga se pošalje u zatvor na 3 godine i nakon toga deportira nazad u zemlju odakle je pokušao ući.

Posljedično se ni jedan migrant ne žali da su ga ilegalno protjerali iz Mađarske, da nije prošao kroz zakonsku proceduru ili pak da su ga Mađari tukli.

Takav model doveo je do toga da pritiska ilegalnih migranata na mađarsku granicu više nema, kao niti pritužbi na rad njihovih graničnih službi koje rade strogo po zakonu.

Da je Hrvatska usvojila takav model i ranije zaštitila svoju granicu, niti Mađari, niti Slovenci ne bi imali potrebu stavljati žilet žicu i vojsku na svoju granicu s Hrvatskom.

Pitanje nije hoće li žilet žica i vojska bit na Hrvatskoj granici, oni su već tamo, pitanje je hoće li bit na granici Slovenije i Mađarske s Hrvatskom, ili na našoj granici s BiH.”

Foto: Screenshot Youtube

Komentari

comments